Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány tömegszázalékos

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
595
Hány tömegszázalékos volt az a nátrium-karbonát-oldat, amelynek 11,85 g-jához 10,71 g 10,38 tömegszázalékos oldatot adva 7,19 tömegszázalékos oldat keletkezett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Ezt könnyen megoldhatjuk egy egyszerű keverési egyenlettel:

`11.85*x+10.71*10.38=(11.85+10.71)*7.19`

x = `(7.19*(11.85+10.71)-10.38*10.71)/11.85` = 4,306

A kiindulási oldatunk 4,306 tömeg%-os.
0