Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Nevezetes szögek, szögfügvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
2010
Számítsa ki!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Szögfügvény
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Az elsőt hagyjuk későbbre.

2) A nevezetes szögek szögfüggvényeit be kell magolni:
sin 45° = √2/2       cos 45° = √2/2       tg 45° = 1       ctg 45° = 1
sin 60° = √3/2       cos 60° = 1/2         tg 60° = √3     ctg 60° = √3/3
sin 30° = 1/2         cos 30° = √3/2       tg 30° = √3/3  ctg 30° = √3
Ha nem akarod bemagolni, akkor pedig rajzold fel (vagy képzeld magad elé) az egyenlő szárú derékszögű háromszöget, valamint a szabályos háromszög felét. Azoknak az oldalait Pitagorasszal ki lehet számolni.

Azt is kell tudni, hogy mondjuk π/4 ugyanaz, mint 45°

Most már csak be kell helyettesíteni, csináld meg.

3) Itt is csak a fentieket kell behelyettesíteni...

4) Itt azt kell tudni, hogy sin(valami) = cos(90°-valami)
Most sin 73° = cos 17°, illetve sin 37° = cos 53°.
sin²17°+cos²17° pedig ugye 1, ugyanígy a másik is.

-----
Hmm, az elsőn gondolkodtam egy jó sort, fogalmam sincs. Szerintem nem oldható meg.
Biztos, hogy ez a feladat?
Módosítva: 9 éve
1

1) A szög tangense megegyezik pótszögének a kotangensével:
x-36°+x+28°=90° ( a két szög összege 90°)
2x=98°
x=49°
Ellenőrzés: tg 13°=ctg 77°
1

Ez baromi könnyű :)) a lényeg annyi,hogy a szögfüggvényeket tudni kell mint a mi atyánkot,nekünk még egy fekete listánk is van,ahová felírjuk azokat a dolgokat amiket KÖTELEZŐ megtanulni,mert nagyon fontosak.
Én táblázat formájában tanultam meg őket és vízszintes soronként ismételgettem,elég hamar meg lehet tanulni és a szögfüggvények folyton visszatérő dolgok,tehát tényleg fontosak!
Én innen tanultam :) De persze attól függ,hogy hányadikos vagy,mert vannak köztük olyanok,amiket csak felsőbb osztályokban kérnek.
1