Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a háromszög másik 2 oldala?

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
2 hasonló háromszög közül az egyik oldala 9cm, 12cm, 16cm. A másik háromszög leghosszabb oldala 1cm. Mekkora a másik 2 oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a = 9 cm

b = 12 cm

c = 16 cm

c' = 1 cm

`a/(a')=b/(b')=c/(c')`

`b'=(c')/c*b` = `1/16*12` = 0,75 cm

`a'=(c')/c*a` = `1/16*9` = 0,5625 cm
0