Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a háromszög másik 2 oldala nagyításban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
927
Felnagyítottuk a háromszöget, melynek oldalai a=6cm, b=4cm, c=2,5cm. A nagyításban az a oldalnak megfelelő a' oldal 8,4cm hosszú. Mekkora a másik két oldal a nagyírásban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a = 6 cm

b = 4 cm

c = 2,5 cm

a' = 8,4 cm

`a/(a')=b/(b')=c/(c')`

`b'=(a')/a*b` = `8.4/6*4` = 5,6 cm

`c'=(a')/a*c` = `8.4/6*2.5` = 3,5 cm
0