Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora 2 különböző nagyságú pontszerű töltés távolsága?

Főoldal » Középiskola » Fizika
335
Egy Q1 = 10–6 C és egy Q2 = 10–4 C
nagyságú pontszerű töltés egymásra
40 N erőt fejt ki. Mekkora a
távolságuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

r = `root()((k*Q_1*Q_2)/F)` = `root()(9*10^9*(10^(-6)*10^(-4))/40)` = 0,15 m = 15 cm
0