Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora erőt fejt ki egymásra 2 különböző nagyságú pontszerű töltés?

Főoldal » Középiskola » Fizika
603
Mekkora erőt fejt ki egymásra 10 cm
távolságból egy Q1 = 5·10–5 C és egy Q2
= 6·10–5 C nagyságú pontszerű töltés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

F = `k*(Q_1*Q_2)/r^2` = `9*10^9*(5*10^(-5)*6*10^(-5))/0.1^2` = 2700 N
0