Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1264
Egy dobozban 6piros és 18kék golyó van.Néhány kék golyót kiveszünk a dobozból, és ekkor a megmaradt golyók közül 40% valószinűséggel húzhatunk pirosat. Hány kék golyót vettünk ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6 piros -> 40%, akkor 3 golyó 20%
x kék -> 60% 60:20=3 3*3=9

9 kék golyó, 6 piros

Ellenőrzés:
kedvező/összes: 6/15=40%
1