Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni??

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Mennyi 6 a köbön és 9 négyzetének összege?
297
216
36
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt igen könnyen ki tudod számítani számológéppel is.

Ha nem használhatsz számológépet:

`6^3+9^2=(2*3)^3+(3^2)^2=2^3*3^3+3^4=3^3*(2^3+3)=3^3*(2*2*2+3)=3^3*(8+3)=3^3*11=3*3*3*11=27*11=297`
0