Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térerősség

Főoldal » Középiskola » Fizika
304
A Föld-Nap távolság 149,5 km.10^6 km,a Nap tömege M=1,98.10^30 kg,a Földé pedig Mf=5,98.10^24 kg.Számítsd ki a Nap által keltett gravitációs tér térerősségét a Föld-pálya egy pontjában,valamint a Föld által a Nap középpontjában keltett térerősségét.Értelmezd az eredményeket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=\gamma*(M_1*M_2)/r^2 ` képletet kell használnod.
0