Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fzikaaaa

Főoldal » Középiskola » Fizika
506
Hogy kell megoldani ezeket a feladatokat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
5. :) kérlek ha jó, jelöld megoldásnak
-1

Kár volt elfogadni az előző választ...

Mondjuk megcsinálom neked a 7-ediket, az aranyos:

7)
A második téglát 10 centi magasra kell emelni.
A harmadikat 20 centire
...
az ötödiket 40 centire.

Mindegyik 4 kg. Olyan, mint ha egyetlen téglát kellene összesen 10+20+30+40 cm = 1 méterre emelni.

A tégla súlya: F=m·g = 40 N
A munka: W = F·s = 40N·1m = 40 Nm
0