Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Valaki megoldaná nekem ezeket a feladatokat?! Csatoltam képet!

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Számolásokkal.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c=p+q=3+5=8
Derékszögű háromszögben az átfogóhoz tartozó magasság mértani közepe az átfogó két szeletének.
m= p*q = 3*5 = 15 
Derékszögű háromszögben a háromszög befogója mértani közepe az átfogónak és a befogónak az átfogóra eső merőleges vetületének.
a= c*p = 8*3 = 24 
b= c*q = 8*5 == 40 

Pitagorasz tétellel ellenőrzöttjük.
0