Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Ha A-nak dupla annyi pénze van, mint B-nek, ésha A elveszít 10 dollárt és B elveszít ötöt, A-nak 20-al több lesz mint B nek. Mennyi pénzük van külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Ha A-nak kétszer annyi pénze van, akkor az azt jelenti hogy A=2B-vel. Így könnyen fel tudjuk írni az egyenletet, persze B-t nevezzük el x-nek. 2x-10=x-5+20. Kivonunk mindkét oldalból egy x-et és összevonunk, így x-10=15-öt kapunk. Hozzáadunk mindkét oldalhoz 10-et, így azt kapjuk hogy B-nek 25 dollárja volt, míg A-nak 50. Innen már könnyen le tudod írni az ellenőrzést is. Remélem tudtam segíteni!
1