Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3 polcon összesen 137db könyv van.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
428
3 polcon összesen 137db könyv van. Az elsőn négyszer annyi mint a másodikon a harmadikon a második 20%-ánál 7tel több. Hány könyv van az eggyes polcokon.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x+x+(0,2+7)=137
felbontjuk a zárójelet és összevonunk:
5,2x+7= 137
mindkét oldalból elveszünk hetet:
5.2x=130
mindkét oldalt elosztjuk 5.2-vel:
x=25
0