Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Válaszd ki az össze állítást, mely igaz minden n×n-es A és B invertálható mátrixra.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A) Igaz, a mátrixszorzás az összeadásra nézve disztributív.

B) Általánosan nem igaz, csak ha `\mathbf{A}` és `\mathbf{B}` kommutál, azaz `\mathbf{AB}=\mathbf{BA}`.

C) Nem igaz: `(\mathbf{A}+\mathbf{A}^-1)^3=``\mathbf{A}^3+ 3\mathbf{A} + 3 \mathbf{A}^-1 + \mathbf{A}^-3`

D) Nem igaz, a mátrixszorzás nem kommutatív.

E) Igaz, `(\mathbf{A}^8 \mathbf{B}^4)^-1=\mathbf{B}^-4 \mathbf{A}^-8`.

F) Nem igaz. Ellenpélda: `\mathbf{A}=[[i,0],[0,i]]`. Ekkor `\mathbf{A}^-1=[[-i,0],[0,-i]]`, tehát `\mathbf{A}+\mathbf{A}^-1=\mathbf{0}`, ami nem invertálható.
0