Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A hasáb térfogatának képlete: V=T*M, T az alapterület és M a testmagasság (ez most egyenlő az oldaléllel)
T: a oldalú szabályos háromszög területe: a*a*sin60⁰/2=a2* 3 /4, így a térfogat:
V=(a2* 3 /4)*a=184cm3
a3* 3 /4=184 /*4
a3* 3 =736 /: 3 
a3=424,9 /köbgyököt vonva
a=7,518cm
1