Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A négyzet átlója a kör átmérője, azaz 80cm. A négyzet átlója két egybevágó derékszögű háromszögre bontja a négyzetet, melyben a Pitagorasz tételt felírva:
a2+a2=e2
a2+a2=802
2a2=6400
a2=3200 /  
a=56,568
A négyzet területe tehát T=a2=3200cm2
A kör területe az átmérő ismeretében: T=d2*π/4=802*3,14/4=6400*3,14/4=1600*3,14=5024cm2
Vagyis a szétnyitott asztal teljes területe:3200+5024=8224cm2
0