Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A pálya hossza egy teljes körből (átmérő 60m) és két gyenes szakaszból (100-100m) áll. A kör kerülete: 2rπ=dπ=60*3,14=188,4m.
A pálya teljes hossza tehát: 188,4+100+100=388,4m
A körülhatárolt terület egy teljes körterületből (átmérő 60m) és egy téglalapból (60*100) áll. A kör területe: r2π=d2π/4=602*3,14/4=3600*3,14/4=900*3,14=2826m2, a téglalap területe:60*100=6000m2. Így a körülhatárölt terület: T=2826+6000=8826m2
0