Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segíts légyszi

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
431
Tekintsünk az f:R->R, f(x)=(m-1)x²+2(m+2)x+m+1, m∈R\{1} függvényt. Határozd meg az m valós paraméter értékeit úgy, hogy:
a. minf(x)=-5
b. maxf(x)=6
c. a függvény grafikus képe az Ox tengely fölött helyezkedjen el
d. a függvény grafikus képe az Ox tengely alatt helyezkedjen el
e. Gf érintse az Ox tengelyt
f. Gf két pontban metsze az Ox tengelyt
g. f-nek két különböző gyöke legyen
h. f gyökeinek ellentétes előjelű gyökei legyenek
i. f(x)≥0 ∀x∈R
j. f(x)<0 ∀x∈R
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
plshelp
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Itt tartok a megoldásban. https://www.geogebra.org/m/xh8mpte2
Ha lesz kedvem ugyanitt folytatom.
Az m érték kézzel is állítható: pl. m<-1.25 .
0