Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vonzóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
491
Két test közöti gravitációs vonzóerő nagysága 16 egység.Mekkora lesz a vonzóerő,ha a testek közötti távolság kétszeresére nő? Hát amikor a távolság háromszor nagyobb lesz ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_g=G*(m_1*m_2)/r^2`

A gravitációs erő a távolság négyzetével fordítottan arányos. Ha kétszeresére nő a távolság, az erő a negyedére csökken (azaz `16/4` = 4 egység lesz). Ha háromszorosára nő a távolság, az erő a `(1/3)^2` = `1/9` szeresére nő (kilenced részére csökken), tehát `16/9` lesz.
0