Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia: alkinek

Főoldal » Középiskola » Kémia
440
Egy "A" alkin tömegaránya C:H=12:1. Határozd meg az ismeretlen alkint.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakció, alkinek, reakcióegyenlet, alkin
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az alkinban a C:H mólarány: `12/12:1/1` = 1:1

Az alkinek általános képlete: `C_nH_(2n-2)`

n = 2n-2

n = 2

A keresett alkin a `C_2H_2` (acetilén).
1