Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok vki segít? (Matek)

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
A következő harom szám lehet- e derekszogu haromszog három oldala hosszának a méroszama?

1) √3, √8, √5

2) 7, 24, 25

3) 12, 16, 21

4) a√2, a, a(a→0)

(Ez √= gyökjel)
(Ez→=relacios jel)

( kockas fuzetbe kellene mert úgy jobban megertem de az se baj ha nem kockas)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
 3 ²+ 5 ²= 8 ²
3+5=8
8=8
Igen

2)
7²+24²=25²
49+576=625
605≠625
Nem

3)
12²+16²=21²
144+256=441
390≠441
Nem

Pitagorasz tételbe kell behelyettesíteni, a legnagyobb szám az átfogó.
0