Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
449
Egy 1400kg tömegű 700 kg /m^3 sűrűségű farönk úszik a vízen. Mekkora része (hány m^3) merül a vízbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A deszkára ható gravitációs erő, valamint a felhajtó erő megyezik:

`F_g=F_(fel.)`

`m_(rönk)*g=\rho_(víz)*g*V_(víz)`

Innen a kiszorított víz térfogata lesz egyenlő a bemerült fa térfogatával:

`V_(víz)=1,4 m^3`

`V_(farönk)=2 m^3`

A kettő hányadosából adódik, hogy a farönk 70%-ra merült bele a vízbe.
0