Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1946
Hogyan kell az értéket megválasztani, hogy az x=4 megoldása legyen a következő egyenletnek?
2x-5a+2=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, Tudásproba, x=4
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x-5a+2=0
Feltétel, hogy x=4
2*4+2=10

10-5a=0 /-10
-5a=-10 /:(-5)
a=2

2*4-5*2+2=0
8-10+2=0
0=0

Jól dolgoztunk
1