Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Középiskola » Kémia
367
Köszönöm
335 feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`m_1*w_1 + m_2*w_2 = (m_1+m_2)*w_3`
`m_1=m_(CuSO_4 * 5 H_2O) = 1kg`
`w_1 = 159.5/249.5 = 0.639` ez a kristályvizes só sótartalma tömegszázalékban
`m_2` ez a keresett víz tömege (kg-ban)
`w_2 = 0` a víz maga az oldószer, tömegszázalékos értéke 0
`w_3 = 0.205` a feladat szövege alapján

Behelyettesítve:
`1*0.639 = (m_2+x)0.205`
Melyből `x = 2,117kg` `∼2,18kg.`
Tehát ennyi sóból `3.18` `kg` oldat készíthető
0