Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek doga SOS!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Sziasztok Létszi segítsetek a 2,3,5,6 feladatban nagyon SOS!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2
pitagorasz tételbe behelyettesítünk:
12²+5²=13²
144+25=169
169=169
Igen
Remélem még nem késő.
0

4.
A rombusz egy olyan paralelogramma, amelynek minden oldala egyenlő.
Tulajdonságok:
Átlói felezik egymást
Átlói merőlegesek egymásra
Átlói felezik a szögeket
Szemközti szögei egyenlő nagyságúak
Egy oldalon nyugvó szögei 180°-ra egészítik ki egymást
A rombusz területe
A rombusz területe meghatározható az oldal hosszából és a hozzá tartozó magasságból.
T=a*m
Ritkábban fordul elő, de néha csak az átlók hosszát ismerjük. A rombusz területe ezekből is kiszámolható.
T= e*f/2
A rombusz kerülete
A rombusz kerülete az oldalak összege.
K=4a

Remélem nem késő.
0