Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
346
Fejezd be az egyenleteket.. Kérem az elektron átmeneteket is jelezni. eltüntetni hogy az ionok és alapállapotú fémekkel mi történt a reakciókban

K+ + Mg=

Ag+ + Fe=

Cu2+ + Fe=

Fe2+ + Cu=

Al3+ + Hg=

Au3+ + Zn=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A reakció csak akkor megy végbe, ha egy nagyobb standardpotenciálú ion, és egy kisebb standardpotenciálú fém reagál

`2K^(+) + Mg =` nincs reakció
A K standardpotenciálja kisebb, mint a magnéziumé, ezért nem képes oxidálni azt.

`2Ag^(+) + Fe= Fe^(2+) + 2Ag`
`2Ag^(+) + 2e^(-) = 2Ag` (redukálódik)
`Fe = Fe^(2+) + 2^(-)` (oxidálódik)

`Cu^(2+) + Fe= Fe^(2+) + Cu`
`Cu^(2+) + 2e^(-) = Cu` (redukálódik)
`Fe = Fe^(2+) + 2e^(-)` (oxidálódik)

Fe2+ + Cu= nincs reakció

Al3+ + Hg= nincs reakció

`2Au^(3+) + 3 Zn= 2Au +3Zn^(2+)`
`Au^(3+) + 3e^(-) = Au` (redukálódik)
`Zn = Zn^(2+) + 2e^(-)` (oxidálódik)


0