Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika !SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
528
Szép reggelt/napot/estét, Mindenkinek! Az alábbi feladatokban szeretném kérni a segítséget!

1. feladat
Adatok:
m = 5 kg
a = 2,4 m/s2
F = ?

2.feladat
Adatok:
F = 15 N
a = 0.1 m/s2
m= ?



3.feladat
Adatok:
m = 2 kg
F = 3 N
a = ?

Előre is köszönöm szépen Mindenkinek aki segített a feladat megoldásában!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
1.feladat:
F=a*m
F= 2,4 m/s2 *5 kg=12 N
2.feladat:
m=a/F
m=0.1 m/s2 /15 N=0,006 kg
3.feladat:
a=F/m
a= 3N/2kg=1,5 m/s2
0