Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Egy kiránduló csoport 8 km-es túrára indult. Már megtették a 8 km 40%-át és még 1200 métert. A tervezett út hány %-a van még hátra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8 km = 8000 méter

8 km 40% = 8000 x 0,4 = 3200 méter

3200 + 1200 = 4400 méter --> ennyit tettek meg összesen

4400/8000 = 0,55 --> 55% ez a megtett út 55%-a

Tehát 100%-55%= 45%-a az útnak még vissza van. Ez 3600 métert jelent, ennyi van vissza méterben.
0