Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
387
Hány gramm 15 tömeg%-os formaldehidoldat szükséges 43,2 g ezüst ammóniás ezüst-nitrát oldatból való leválasztásához?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`HCOH + 2Ag^(+) + 2OH^(-) = HCOOH + 2Ag + H_2O`

`n_(Ag) = 43.2/107.9 = 0.4 mol`

`n_(HCOH) = 0.4/2 = 0.2mol`

`m_(HCOH) =0.2*30 = 6g`

Az oldat csak 15%-os, tehát a tömege:
`˙m_(oldat) = 6/0.15 = 40g`
Módosítva: 5 éve
0