Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
400
Mekkora a 20 pm hullámhosszú elektron sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, könnyű, Középiskola, sebesség, kvantummechanika, atommodell, fizik
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`\lambda=h/(m_e*v)`

`v=(\lambda*m_e)/h=(20*10^-12 m*9,1*10^-31 kg)/(6,626*10^(-34) Js)=2,7*10^-8 m/s`
0