Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Valaki tudna segíteni matematikában? *nagyon egyszerű*

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos, Középiskola
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
a) 3a+6-a^2-2a=-a^2+a+6
b) 9a-9b+5a+b=14a-8b
c) 6x^2+9xy+4xy+6y^2=6x^2+6y^2+13xy
d)3a^2-a-a^2+a=2a^2

2)
a) x^2+10x+25
b) 4x^4-12x^2+9
c) 9x^2-4
d) x^8-9y^2
e) 1/4x^2+7/6xy+49/36y^2

3)
a) 2(x+3y)
b) x(x+y)
c) (x+4)^2
d) (x+4)(x-4)
e) 3(a^2-b^2)
f) (ab-4/5)(ab+4/5)
0