Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kvantummechanikai atommodell SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
369
Mekkora a H-atomban lévő elektron energiája és pályasugara az n=3 főkvantumszámmal jelzett állapotban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, kvantummechanika, atommodel, debroglie
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A hidrogén energiaszintejinél fogod találni a megoldás nyitját! :)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Bohr-f%C3%A9le_atommodell#A_hidrog%C3%A9n_energiaszintjei
0

A sárga négyjegyű 229. oldalán "Az elektronpályák sugara" alcím alatt találod a következő képletet:
`r_n=(4*\pi*\epsilon_0)/(m_e*e^2)*n^2*ħ^2`

Ahol `epsilon_0` a vákuum permittivitás.
`m_e` az elektron tömege
`n` főkvantumszám
`ħ=h/(2\pi)=1,0546*10^(-34)Js`
0