Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány gramm szén-dioxid gaz keletkezik 642g aceton égésekor ?valaki kérem megoldana?

Főoldal » Középiskola » Kémia
612
(Tökéletes az égés ,szén-dioxid és víz keletkezik)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_3-CO-CH_3 + 4O₂ -> 3CO₂ + 3H₂O`
`n(C_3H_6O) = 642/58 = 11.07mol`

Egyenletből látszik, hogy 1 mol acetonból 3-3 mol víz és szén-dioxid keletkezik.
11,07 molból 3* annyi -> 33,2 mol víz és szén-dioxid
`m_(H_2O) = 33.2 * 18 = 597.6g`
`m_(CO_2) = 33.2 * 44 = 1460.8g`
Módosítva: 5 éve
0