Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA FELADAT SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
Csatoltam képet előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
d, Az első jegy x, a második x-2.
10x+(x-2)=11x-2.
A jegyek növelése után az első jegy x+1, a második x-2+1=x-1.
Értéke 10(x+1)+(x-1)=11x+9. Mivel tudjuk hogy összegük nagyobb mint 100, így a következő egyenlet lesz:
11x-2+11x+9>100
22x>93
x>4,227
Mivel x 1 jegyet jelöl így lehet 5,6,7,8.
Tehát az eredeti szám lehet: 53; 64; 75; 86.
0

f, a számjegyek különbsége nem egész szám így nincs megoldás./ a megoldás halmaz üreshalmaz.
Ha kell a levezetés írj
0