Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia számolás (SOS)

Főoldal » Középiskola » Kémia
443
Anyagmennyiség koncentrációs feladatok

1, Hány mólos az a Na OH oldat amit úgy készítettem, hogy 4 g nátrium hidroxidot feloldottam 3 dm 3 köbdeciméter / vízben





2, Feloldottam 3 x 10 23 / tíz a huszonharmadikon / db kénsav molekulát 300 cm 3/ köbcentiméter vízben
mekkora lesz az oldat anyagmennyiség koncentrációja





3, Hány g oldott anyagot és hány db molekulát tartalmaz a 0,3 mol/ dm 3 és a 0,8 mol/ dm 3 koncentrációjú salétromsav oldat / HNO3/






Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, számolás, kémai
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.
a "hány mólos" homályos kifejezés, utalhat a molaritásra, vagy a koncentrációra;
`n = 4/40 = 0.1mol`
`c = n/V = 0.1/3 = 0.0333` `(mol)/(dm^3)`

Ha a molaritásra utal, akkor:
`M = m/V = 4/3 = 1.333` `g/(dm^3)`

2.
`n = N/N_A = 3*10^23/(6*10^23) = 0.5mol`
`c = n/V = 0.5/0.3 =1.67` `(mol)/(dm^3)`

3.
a térfogattól függ
ha `V = 1(mol)/(dm^3)`:
`n = 0.3 mol = 0.3*N_A = 3*10^23db`
`n = 0.8 mol = 0.8*N_A = 4.8*10^23db`
Módosítva: 5 éve
1