Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jellemzés

22916
Pal utcai fiuk szereplőinek jelemzese
Jelenleg 2 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

4
Erre a kérdésre mostanában nem fogsz választ kapni az biztos!
0

Meg van! Csatolt linkben benne van minden szereplő jelleme.
https://prezi.com/p/jhu3s1d4xazn/a-pal-utcai-fiuk-szereploi/
0

Boka János:a Pál utcai fiúk vezére volt. Tizennégy éves kölyökképű fiú, akinek a hangja mély, szelíd és komoly volt. Ritkán beszélt ostobaságokat. A veszekedésből általában kimaradt, mert nem akarta átvállalni a bírók szerepét. Ha mégis erre került sor, okosan kibékítette az ellenfeleket. Amikor a Pásztor-fivérek elkövették az einstand-ot Nemecsek ellen, a türelmes Boka is felháborodott és mindent megtett azért, hogy ennek véget vessen. Bátorságát bizonyította, amikor bemerészkedett két társával a Füvészkertbe és nem félt a vörösingesektől, akik erősebbek voltak náluk. Nemecseket barátjaként szerette és tisztelte, betegségében sokat volt mellette. A csatában a szerepeket igazságosan elosztotta. Boka korához képest idősebbnek tűnt, de Nemecsek halála és a grund elvesztése nagyon megrendítette.


Nemecsek Ernő: igazi kisember jellem. Vézna testalkatú, szőke kis növésű fiú, akit mindenki lenéz. Nagyon alázatos, udvarias és rettentően érzékeny. Önfeláldozó képességéről és bátorságáról többször tesz tanúbizonyságot.

Pásztor testvérek: két jómódú testvérpár, akik társaikhoz képest idősebbek, fejlettebbek. Izmosak, ám bátorságuk csak a tőlük kisebbek bántásához van.

Áts Feri: vezéregyéniség, aki okos és eszes. Nem részrehajló. Nem tűri az igazságtalanságot akkor, ha nem egyenlő felek mérkőznek meg. Az ellenséges tábor egyik pozitív figurája.

Geréb: szegény családból származó fiú, aki sorsával elégedetlen. Talán ezért is lett áruló. Ám egyáltalán nem bátor, hanem köpönyegforgató.

Janó: tót származású idős gyerekszerető ember. Tisztességes és becsületes telepőr.
0

Légyzsi jelold megoldasnak
0