Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ábrázolásos számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
Segítsetek légyszí! Ábrázolással kell kiszámítani. 4-es matek. Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
4-es matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Lehet nem tanultátok az egyenletet, de az x helyett nyugodtan írhatsz ○ vagy háromszöget. :)

Egyik szám x
Másik szám 262-x

(262-x)-x=28
262-2x=28 /-262
-2x= -234 /:-2
X= 117

Az egyik szám a 117, a másik szám pedig a 145

Ellenőrzés: 117+145=262
0