Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozza meg az n pozitív egész számot úgy, hogy az alábbi törtek értéke pozitív egész szám legyen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1012
4n+1 törtvonal 3
5n+3 törtvonal n+7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1) n-nek egy olyan számnak kell lennie, amit ha megszorzunk 4-gyel és hozzáadunk 1-et, akkor osztható lesz 3-mal. Ilyen szám pl a 2, mivel 2*4+1 = osztható 3mal
2) n=1, mivel ha
5n+3/n+7=0
5n+3=n+7
4n=4
n=1
0

4×2+1 törtvonal 3=
Mert: 4×2=8; 8+1=9; 9 pedig osztható 3-mal.
0