Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SÜRGŐS. AKI TUD KÉREM SEGÍTSEN!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
719
Mekkora a felszíne, illetve a térfogata az egyenes hengerek, ha alkotója a és alapkörének sugara r:
1. a, = 5 cm, r = 6 cm,
2. a, = 2 cm, r = 1 dm,
3. a = 1,8 m, r= 15 dm,
4. a = 0,6 cm, r = 1,2,
5. a = 1,5 dm, r = 16 cm,
6. a = 2,50 m, r = 36 cm,
KÉRLEK SEGÍTSEN VALAKI, DE LÉGYSZÍVES NE SZAVAKKAL ÍRD LE HOGY CSINÁLJAM, HANEM VÁLASZD KI A NEKED TETSZŐLEGES, ÉS KÉRLEK SZÁMOLD KI, HOGY LÁSSAM HOGY KELL. KÖSZÖNÖM.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Henger térfogata:
= alapterület * alkotó
V = r2*π*a
Henger felszíne:
= 2*alapterület+ alapterület*alkotó
A = 2*r2*π+2rπa

Ezek alapján:

1. a=5 cm r=6 cm
V = 62*π*5 =...
A = 2*62*π + 2*6*π*5=...

2. a=2 cm r=1 dm=10 cm
V = 102*π*2=...
A = 2*102*π + 2*10*π*2=...

4. a=0,6 cm r=1,2 cm
V = 1,22*π*0,6=...
A = 2*1,22*π + 2*1,2*π*0,6=..
1