Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény hatarerteke-Emelt matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Kérlek segíts ebben.
Nagyon köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom, már tanultátok a `lim_(x->0) frac{sin(x)}{x}=1` nevezetes határértéket.

Olyan függvényszorzat esetén, ahol az egyik tényező folytonos az x=0
pontban, alkalmazható a tényezőnkénti határátmenet.

Valahogy így:

`lim_(x->0) frac{tg(x)}{x}=lim_(x->0) (frac{1}{cos(x)}*frac{sin(x)}{x})=`
`=ubrace(lim_(x->0) frac{1}{cos(x)})_("1")*ubrace(lim_(x->0)frac{sin(x)}{x})_("1")=1`.



Módosítva: 5 éve
1