Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1122
Sziasztok kéne a segítség:Mekkora a test sebessége 3m út megtétele után, ha 8m/s sebességgel indítjuk el,és 0,25 a súrlódási együttható?(ha lehet akkor az adatokat is írd fel és a pontos megoldást előre köszönöm!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A kezdeti mozgási energia: 1/2·m·v² egyenlő kell legyen a súrlódási erő által felemésztett munkával 3m-en (Ws=μ·m·g·s), és még a "maradék mozgási energiával, amikor a sebesség már kevesebb, "v₁"-el jelöltem (1/2·m·v₁²)
Fölírva az egyenletet!
1/2·m·v²=μ·m·g·s+1/2·m·v₁² (szorozzunk 2-vel, és egyszerűsítsünk a tömeggel!)
v²=2·μ·g·s+v₁²
v₁²=v²-2·μ·g·s=8²-2·0,25·10·3=49 (vonjunk gyököt)
v₁=7m/s
0