Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges

Főoldal » Általános iskola » Matematika
603
Három dinnyét vásároltunk 30 €-ért. Az első ára háromnegyed része, a másodiké kétszerese volt a harmadik árának. Mennyibe kerültek a dinnyék külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. dinnye: 0,75x
2. dinnye: 2x
3. dinnye: x
Összesen 30€
0,75x+2x+x=30
3,75x=30
x=8
Az 1. dinnye 0,75*8=6€-ba, a 2. dinnye 2*8=16€-ba, a 3. dinnye 8€-ba került.
1