Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatoltam képet. Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(36000*x)*2x=13500 /-36000
72000x²=13500 /:72000
x²=0,1875
x=0,433=43,3% (Ennyi volt az első árcsökkentés)

36000*0,433=15588
15588*(2*0,433)=13499 kerekítve 13500
0