Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Le tudná nekem ezt valaki vezetni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
509
Ideálisnak tekinthető, 0,10 molnyi argon-gázt melegítettünk állandó nyomáson. A kezdeti hőmérséklet 273 Kelvin fok volt. A gáz térfogata 0,12 dm3-ről nőtt 350 cm3-re. Hány Joule hőt közöltünk a gázzal a melegítés során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`p=áll`
`n=0,10 mol`
`T_0=273 K`
`V_0=0,12 dm^3`
`V_1=350 cm^3`
`Q=\Delta U=?`

`V_0/T_0=V_1=T_1`
`p*V=n*R*T`

A belső energia változása állandó nyomáson így írható fel:
`ΔU = 3/2·p·ΔV`

Innenstől menni fog!
Módosítva: 5 éve
0