Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Asszociativitás bebizonyítás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
686
X o Y = x+y+9. Bizonyítsd be hogy a művelet asszociativ! Köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor asszociatív, ha ez igaz:
(x∘y)∘z = x∘(y∘z)
Behelyettesítve:
A bal oldal:
(x+y+9) + z+9 = x+y+z+18
A jobb oldal:
x+(y+z+9)+9 = x+y+z+18
Tehát igaz.
1