Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki érti segítsen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

I. 3x+7y = 29

II. -2x+3y=-4

Pl. szorzod az elsőt kettővel, a másodikat hárommal és összeadod a két egyenletet:

I. 6x+14y = 58

II. -6x+9y = -12

I. + II. : 23y = 58-12 = 46

y = `46/23` = 2

Visszahelyettesítesz ez egyik egyenletbe (legyen az első):

3x + `7*2` = 29

3x+14 = 29

3x = 29-14 = 15

x = `15/3` = 5

A keresett pont koordinátái: P(5;2).

b,

Itt, mivel az x együtthatójának abszolutértéke egyenlő, simán összeadod a két egyenletet:

`cancel(7x)+13y+cancel(-7x)+11y = 50+(-15)`

24y = 35

y = `35/24`

Visszahelyettesítünk az elsőbe:

7x+`13*35/24` = 50

`(168x+455)/24` = `1200/24`

168x+455 = 1200

168x = 1200-455 = 745

x = `745/168`

A keresett pont koordinátái: Q(`745/168;35/24`)
0