Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni ebbe a kémia házi feladatba? Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
593
1. Hány százalékos az a cukoroldat, amelynek 200 g-jában 40 gramm cukor van feloldva?
2. Hány gramm oldott anyagot tartalmaz a 600cm3 0,1mol/dm3 és a 0,5mol/dm3 koncentrációjú NaOH-oldat? M(NaOH) 40g/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1.

200 g oldatban van 40 g cukor

100 g oldatban van `100/200*40` = 20 g cukor

A cukoroldat 20 tömeg%-os.

2,

a,

1000 `cm^3` oldatban van 0,1 mol NaOH

600 `cm^3` oldatban van `600/1000*0.1` = 0,06 mol NaOH; ami `0.06*40` = 2,4 g NaOH

b,

1000 `cm^3` oldatban van 0,5 mol NaOH, ami `0.5*40` = 20 g NaOH

600 `cm^3` oldatban van `600/1000*20` = 12 g NaOH.
0