Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1044
Egy négyzet alapú gúla alapéle 4 cm, oldaléle 6 cm.
1. feladat: Számítsd ki az oldallap magasságát!
2. feladat: Számítsd ki a gúla felszínét!

Előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, felszín, gúla
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
oldallap magassága:
m²+2²=6²
m²+4=36 /-4
m²=32 /gyökvonás
m=5,7cm

Gúla felszíne
4*( [4*5,7]/2 )+4*4=61,62
1