Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
670
Egy derékszögű háromszögben ismert a 18 cm-es befogó és a mellette lévő 18°-os
szög. Határozd meg a másik befogó és az átfogó hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
másik befogó hossza:
tg=szöggel szembeni befogó/szög melletti befogó
tg18=a/18 /*18
a=5,85cm

Az átfogót (c) kiszámolhatod Pitagorasszal, vagy szinus vagy cosinus szögfüggvénnyel.
sin=szöggel szembeni befogó/átfogó
cos=szög melletti befogó/átfogó

FÜGGVÉNYTÁBLÁZATOT HASZNÁLD KÉRLEK, MINDEN BENNE VAN! (45.OLDAL)
0