Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS egyenlő szárú háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
3093
Egy egyenlő szárú háromszög alapja 6cm, és a két szöge 30 fokos
a, Mekkora az alaphoz tartozó magassága?
b, Mekkora a szárhoz tartozó magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Magassága:
6/2=3cm
tg30=m/3 /*3
m=1,73cm

Harmadik szöge=180-60=120°
szára:
1,73²+3²=b²
b=3,5cm
szárhoz tartozó magasság (x):
sin120=x/3,5 /*3,5
x=3cm
1